Вт. 23 Квітня 2024

Чому Україну й надалі очікує доля сировинного аграрного придатка для Європи

Народний депутат Верховної Ради України та член комітету ВР з аграрної політики Вадим Івченко розповів УНН, з яких причин Україна й надалі може залишатись сировинним аграрним придатком для Європи.

“Сьогодні аграрна політика України направлена на спробу нагодувати весь світ зерном. І ми не ведемо політику, щоб годувати весь світ своїми продуктами харчування. Запитайте у будь-якого молочника: чому вони незадоволені і звертаються до уряду. Бо у нас сьогодні імпортозаміщене молоко заходить, яке за ціною нижче, ніж фермери продають, тому українське молоко не купують, а люди вимушені вирізати худобу”, — зауважив нардеп.

На думку Вадима Івченка, така державна політика й надалі призводитиме до повної агрохолдингізації та при цьому — до повної відсутності розвитку тих, хто створює готові або органічні продукти.

“З такою політикою у нас створюється все більша агрохолдингізація України, все більше вирощується зерна, але при цьому в нас не зростають методи переробки зерна, нічого не робиться, щоб дати підтримку “органікам“, щоб робили готові продукті в Україні. Тому Україна так і буде залишатися сировинним придатком”, — пояснив нардеп.


Залишити коментар