Чт. 28 Березня 2024

В Україні через бюрократію можуть заборонити продаж курятини

В Україні залишається неузгодженим наказ МОЗ, що дозволяє використовувати лікувальні добавки при вирощуванні птахів.

Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

Зазначається, що 17 лютого Міністерство охорони здоров’я опублікувало наказ, що дозволяє використовувати лікувальні кормові добавки для профілактики хвороб при вирощуванні птахів. Документ був узгоджений з Мінекономіки та Держпродспоживслужбою. Водночас державна регуляторна служба має намір відкликати цей наказ.

«Неузгодження даного нормативного акту призведе до фактично заборони реалізації м’яса птиці як на території України, так і за її межами. Адже продукція харчування, яка заборонена до вживання всередині країни, заборонена і до експорту», – наголошується в повідомленні.

ЄБА вже направила лист до Міністерства охорони здоров’я та Держрегуляторної служби з проханням не допустити заборони використання кормових добавок для відгодівлі птиці в Україні.

«Дані кормові добавки не є шкідливими для людини та використовуються, в тому числі в європейських країнах, проте вони дуже важливі для вирощування птиці та використовуються протягом усього циклу», – йдеться в повідомленні.

В асоціації підкреслюють, що ситуація, що склалася, може також призвести до втрати поголів’я птиці й зростання цін на цей продукт, який є соціальним.


Залишити коментар