Пт. 19 Квітня 2024

На Чернігівщині незаконно захопили землі Нацакадемії аграрних наук

Служба безпеки України зупинила незаконне відчуження земель державного підприємства Національної академії аграрних наук.

Як було встановлено, у 2017 році дослідне господарство подало до Головного управління Держгеокадастру на Чернігівщині документацію на реєстрацію земельної ділянки площею 128 гектарів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр СБУ.

Під час процедури переведення землі у постійне користування підприємству стало відомо, що кадастровий реєстратор вніс несанкціоновані зміни в її конфігурацію. Зокрема, це дозволяло забрати 52 гектарів землі дослідного господарства та передати у приватну власність.

Під час розслідування правоохоронці провели низку обшуків, під час яких вилучили комп’ютерну техніку, чорнові записи та електронні ключі доступу до баз Держгеокадастру.

Розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.


Залишити коментар