Пт. 29 Березня 2024

Заморські делікатеси вирощує фермер з Вінниччини

У їхньому м’ясі міститься більше білка, аніж у курячому яйці, при цьому відсутній холестерин. Вони багаті на різні амінокислоти і біологічно активні речовини і не викликають алергію.

Пише SEEDS.org.ua за інформацією 33kanal.

В Європі кожен рік з’їдають кілька сотень тонн равликів, при цьому попит на них постійно зростає. В Україні на сьогоднішній день все більше бажаючих їх вирощувати. Серед них — Ігор Козак із села Широке Барського району Вінниччини. Вже два роки вести незвичне господарство допомагає дружина та батьки.

«Вирощувати равликів я вчився у Тернополі. Ми подивилися в Інтернеті список креативних бізнесів. В одному відео серед ТОП-20 були й равлики. Почав більше дізнаватися про їхнє розведення. Сподобалось, що не потрібно багато землі. Працюємо із задоволенням. Поки вдається», — каже господар.

Минулого року Ігор Козак виростив дві тонни равликів. Для такої кількості вистачить присадибної ділянки. На 4 сотки йде куб води, але має бути як мінімум свердловина і обов’язково потрібен її аналіз.

До раціону равликів входять овочі, зелень та відповідний екструдований корм. Господар збуває своїх першосортних равликів, на які має і сертифікат відповідності, і сертифікат якості, приблизно по 3 євро за кілограм. Та мріє, що найближчим часом і у нас вишукані равликові страви про пишуться в меню ресторанів, кафе і на кожній кухні.

Поки ж делікатесами по-бургундськи балує друзів та свою родину.


Залишити коментар