Пт. 19 Квітня 2024

Сезонного зниження цін на молоко не буде до середини березня

Дефіцит молока буде надавати підтримку цінам.

Ціни  на всі ґатунки молока залишаються незмінними: екстра ― 12,15 грн./кг, вищий ― 11,7 грн./кг, перший ― 11,08 грн./кг., середньозважена ― 11,64 грн/кг.Про це повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць, передає прес-служба АВМ.

Діапазон коливань цін на середні та великі партії молока екстрґатунку по регіонах:

північ та центр ― 11,7-12,45 грн./кг;
південь ― 11,7-12,45;
схід ― 11,6-12,4 грн./кг;
захід ― 11,6-12,35 грн/кг.

Початок сезону великого молока поки що не в змозі зрушити ціни на сировину  на шлях сезонного низхідного тренду, як це було в минулі роки. Така ситуація тут нікого не дивує, вона цілком прогнозована і має на те вагомі підстави – дефіцит сировини, який додатково підкріплений дорогими, як ніколи, компонентами раціонів.

Ініціатива в активізації руху цін зазвичай належить великим переробним компаніям, проте зробити перший крок ще ніхто не наважується у зв’язку з недостатністю молока на ринку. Наразі ведуться розмови, що середина березня буде початком сезонного зниження цін, хоча з приводу цього вже  існують сумніви з альтернативним баченням старту сезону в кінці березня.

Цілком ймовірно, що цьогоріч ми побачимо трохи іншу картину кривої графіка ціни, яка не буде мати суттєвого «просідання» цін у весняно-літній  період, оскільки сировини, очевидно, в цьому сезоні на всіх не вистачатиме, а відтак це буде надавати підтримку цінам. Варіантом виключення буде  закриття чи зупинка потужностей у переробників, що частково розрядить ситуацію з дефіцитом.


Залишити коментар