Пт. 26 Квітня 2024

Платники єдиного податку звільнені від сплати податку на пів року

Законом України від 04.12.2020 №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2» платники І єдиного податку групи звільнені від сплати єдиного податку на пів року.

Про це в статті для газети AgroTimes повідомила Катерина Проскура, д-р екон. наук, сертифікований аудитор, судовий експерт КНДІСЕ.

Згідно із доповненням підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ пунктом 52 прим. 9., ФОП — платники єдиного податку І групи звільняються від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску за грудень 2020 року, січень-травень 2021 року за себе. Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату ЄВ за ці періоди у розмірах та порядку, визначених Законом.

«При цьому такі періоди включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законом для кожного з таких періодів», – зауважила Катерина Проскура.


Залишити коментар