Пт. 19 Квітня 2024

Овочі борщового набору дорожчатимуть щомісяця на 10-15%

Овочі «борщового набору» щомісяця будуть дорожчати на 10-15% до нового врожаю. Такий прогноз озвучив Олег Пендзин, виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу», інформує УНН.

«У нас сезонні коливання з «борщового набору» — 150% і ми наразі стоїмо на початку цього шляху, і чим далі, тим овочі будуть дорожче. Такого росту цін, який був у січні та першій половині лютого, уже не буде, але по суті підняття цін продовжиться — практично на весь асортимент. Скоріше за все потрібно очікувати ріст цін щомісяця, як мінімум, ще на 2-3%, а по борщовій групі — 10-15% буде однозначно до травня і доти, поки почне надходити на ринок продукція з відкритого ґрунту», — пояснив фахівець.

При цьому він зазначив, що стимулювати зростання цін на продукти будуть підвищення доходів населення.

«Це буде стимулюватись тим, що у нас з вами зростають доходи: мінімальна заробітна платня піднялась, піднялись зарплати медиків, вчителів — всі бюджетники отримали доплати, в березні — перерахунок пенсій для пенсіонерів», — уточнив економіст.

Крім того, на його думку, дорожчати продукти будуть також внаслідок ажіотажного попиту перед великодніми й травневими святами.


Залишити коментар