Чт. 18 Квітня 2024

Відновлення Мінагрополітики перенесли

Комплексне відновлення діяльності українського Мінагропроду, яке мало б початися з 1 лютого відтермінували. Через додаткові консультації це питання відкладається до 1 березня 2021 року, повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Пише SEEDS.org.ua за інформацією Agroportal.

«Позиція щодо формування Міністерства аграрної політики та продовольства виходить безпосередньо з питання формування політики. Мінагропрод бачить свою позицію у формуванні через такі центральні органи виконавчої влади як: Держгеокадастр — в частині реалізації земельної реформи та формування земельних відносин, Держводагентство — в частині реалізації проєктів зрошення та меліорації, Держрибагентство, що стосується рибного господарства, та Держпродспоживслужби — питання, що стосується регулювання концепції «від лану до столу» і забезпечення продовольчої безпеки», — відзначив Роман Лещенко.

За його словами, дії Мінагропроду стосувалися цих чотирьох органів виконавчої влади, і позиція міністерства залишається незмінною в цій частині.

«Потрібен певний час для фіналізації цього процесу, але стратегічне бачення залишається незмінним, що Держпродспоживслужба має залишитися в системі Міністерства аграрної політики», — підкреслив Роман Лещенко.

Комітет ВРУ з питань аграрної та земельної політики одноголосно підтримав пропозицію звернутися до голови уряду Дениса Шмигаля з проханням відновити Міністерство аграрної політики і продовольства з функціями, які були до його ліквідації. Крім того, парламентарі пропонують віднести до обов’язків Мінагропроду частину реалізації програми меліорації.


Залишити коментар