Чт. 25 Квітня 2024

Баклажани по-турецьки – неймовірно смачний рецепт

Турецькі страви з баклажанів вражають своєю різноманітністю. В країні вирощується понад 40 видів цього овочу, тому гостинні турецькі кухарі завжди готові подати до столу смажені, запечені, начинені м’ясним або овочевим фаршами баклажани.

З м’якоті синеньких роблять ніжне пюре, начинку для випічки і ароматні соуси, інформує Ukr.Media.

Одна з найпростіших страв – баклажани смажені по-турецькі.

Інгредієнти:

– баклажани – 4 шт.;

– яловичий фарш – 300 гр;

– цибуля – 2 шт.;

– помідори – 3 шт.;

– зубок часнику – 4 шт.;

– олія – 150 мл;

– томатна паста – 70 гр;

– вода – 400 мл;

– петрушка – 10 гр.

Приготування:

1. Баклажан очистити, надрізати і обсмажити.

2. Потушкуйте цибулю, фарш, помідори і часник. Начиніть сумішшю баклажани.

3. Розведіть пасту водою і полийте овочі.

4. Випікайте 25 хвилин при 200 градусах.

5. Прикрасьте баклажани запечені в духовці по-турецькі петрушкою.


Залишити коментар