Пт. 19 Квітня 2024

​Україна стала другим експортером зерна у світі після США, – Мінекономіки

У рейтингу найбільших експортерів зернових Україна посіла друге місце за обсягом постачань ячменю, четверте - кукурудзи, п'яте - пшениці.

За результатами 2019-2020 маркетингового року Україна за обсягом експорту зернових культур стала другим експортером у світі після США.

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки торгівлі та сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка під час 52-ї сесії Міжнародної ради зерна, передає пресслужба Мінекономіки.

“Україна є важливим гравцем на міжнародному ринку зерна, одним з гарантів продовольчої безпеки у світі і має потенціал у нарощенні виробництва і експорту зернових. За результатами 2019/2020 маркетингового року в сукупності за обсягом експорту всіх зернових культур Україна стала «срібними призерами», пропустивши вперед лише США”, – прокоментував  Качка.

Зокрема, за даними міністерства сільського господарства США, у 2019/2020 МР в рейтингу найбільших експортерів зернових Україна посіла друге місце за обсягом постачань ячменю, четверте – кукурудзи, п’яте – пшениці.


Залишити коментар