Вт. 16 Квітня 2024

На Львівщині створять сімейні фермерські господарства

На Львівщині особисті селянські господарства буде трансформовано в сімейні фермерські господарства, завдяки комплексній програмі на 2021-2023 рр. департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА. На це виділено 1 млн грн, інформують у ЛОДА.

У департаменті наголосили, що минулого року завершився період реалізації Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 рр. Велика частина нової програми на 2021-2023 рр. присвячена забезпеченню споживчої потреби населення та розвитку підприємництва на селі, а також органічного виробництва.

«Згідно з програмою — передбачена фінансова підтримка аграріїв у вигляді часткового відшкодування витрат за придбання та використання біологічних засобів захисту рослин, відшкодування вартості сертифікації органічного виробництва. Заплановано реалізацію 62 малих бізнес-проектів з розвитку аграрного виробництва та участь і організацію аграрних виставок, ярмарок з метою промоції місцевого сільськогосподарського виробництва. Особлива увага буде приділятись реалізації можливостей молоді, учасників АТО та ООС та жінок у веденні господарств сімейного типу», —  зазначила т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

За її словами, аграрії можуть отримати до 700 тис. грн для реалізації бізнес-проєктів. Торік кредитні кошти отримали 19 аграріїв. Комплекс заходів програми має збільшити обсяги виробництва валової сільськогосподарської продукції сільгосппідприємствами на 3 % (331,9 млн грн) та збільшення їх частки у загальнообласному виробництві до 50% валової продукції сільського господарства.


Залишити коментар