Пт. 19 Квітня 2024

Китай наростив закупівлі ячменю з України

Наприкінці 2020 р. китайські імпортери активізували попит на ячмінь з фокусом на закупівлю товару українського або європейського походження, причому як старого, так і нового врожаю. Повідомляє Refinitiv Agriculture у Telegram.

За інформацією операторів ринку, в кінці грудня 2020 р. було укладено угоди на поставку в Китай декількох панамакс-партій українського ячменю в лютому-березні за ціною $278-280 за тонну CFR, що еквівалентно $242-243 за тонну FOB. Після цього пропозиції щодо постачання українського зерна зникли з ринку на тлі скорочення експортного потенціалу.

«Український ячмінь нового врожаю з поставкою в липні-серпні 2021 р. коштував до нового року по $280-285 за тонну CFR. За оцінками операторів ринку, обсяг угод на поставку українського ячменю врожаю 2021 р. в Китай вже досяг близько 1.8-2 млн т. Характерно, що в цьому році Китай почав закупівлі ячменю незвично рано — як правило, контрактація ячменю нового врожаю в Китай стартувала тільки в лютому», — відзначають українські трейдери.

Стрімке зростання зернових ф’ючерсів на початку першого тижня січня 2021 р. призвів до зростання ціни європейського ячменю — пропозиції перевищують $300 за тонну на базисі CFR Китай для зерна старого врожаю і $295 за тонну для нового врожаю.


Залишити коментар