Чт. 28 Березня 2024

В Україні посилять боротьбу з перегрузами

Протягом 2020 року в Україні було влаштовано більше 40 WiM-комплексів (від англ. Weigh In Motion — зважування в русі). А в 2021 році працюватиме вже не менше 100 WiM.

Такими даними поділився Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«У 2020 році ми оголосили бій перевантаженим фурам, запровадили посилений габаритно-ваговий контроль і продовжуємо працювати над реформуванням і цифровізацією Укртрансбезпеки задля виключення людського фактора. Центр обробки даних ГВК, необхідний для запровадження системи автоматичної фіксації порушень, вже також готовий до експлуатації», — зазначив очільник Міністерства.

За підсумками 2020 року інспектори Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією перевірили майже 700 тисяч транспортних засобів, склали більше 14 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів і нарахували понад 137 млн грн плати за перевантаження.

У розрізі регіонів за підсумками року найбільше плати за проїзд було нараховано в Одеській, Херсонській і Київській областях.

За словами Владислава Криклія, повна автоматизація і цифровізація усіх процесів задля виключення людського фактора залишається головною метою відомства у реформуванні Укртрансбезпеки. Але для повноцінного запуску автоматичної системи ГВК в Україні потрібно якнайскоріше прийняття депутатами в цілому законопроєктів №3742 і №3743.

«Зараз Верховна Рада розглядає у другому читанні законопроєкт №3743, яким передбачено відмову від плати за проїзд та переведення відповідальності за порушення габаритно-вагових норм в площину КУПаП. Це дозволить спростити процедуру стягнення та збільшити відсоток сплачених штрафів», — зазначив голова Укртрансбезпеки Єгор Прокопчук.


Залишити коментар