Пт. 19 Квітня 2024

Сонячна електростанція під Запоріжжям «захопила» землі заказника

У Васильківському районі Запорізької області ботанічний заказник місцевого значення «Степногірський» зіштовхнувся з незвичною проблемою: його територію «захопила» сонячна електростанція. Про інцидент повідомила Українська Природоохоронна Група – UNCG.  

Пише SEEDS.org.ua.

Екологи б’ють на сполох: будівництво призвело до повного знищення природної рослинності та ґрунтового покриву на ділянці.

«Сонячна електростанція частково накладається на територію заказника (на площу 6,35 га). Будівництво сонячної електростанції призвело до повного знищення природної рослинності та ґрунтового покриву на ділянці. Це відповідає ознакам порушення, передбаченого статтею 252 Кримінального кодексу України.

Ми звернулися до Генеральної прокуратури України задля ініціювання відповідних судових позовів щодо повернення ділянок природно-заповідного фонду, стягнення завданої шкоди,  відновлення об’єктів ПЗФ та притягнення винних у скоєнні порушення до відповідальності», – пишуть екоативісти Української природоохоронної групи на сторінці у Facebook.


Залишити коментар