Пт. 29 Березня 2024

Садівництво стало масовим хобі українців під час карантину

Аби не сидіти без діла на карантині, українці масово взялися за садівництво. Плодові, декоративні – без різниці, з полиць садових центрів змітають буквально всі рослини, саджанці та насіння.

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією Подробності-ТВ.

До карантину по вихідних, а тепер і в будні. У садовому центрі немає відбою від покупців.

“Виросли продажі по покупках насіння, хімії, інвентаря. В садовому центрі на 40-100% виросли покупки по садівному матеріалу, по садженцях, ягідних культурах”, – розповідає директорка садового центру Анна Янчук.

Хто не може доїхати купують он-лайн. Менеджери з продажів відзначають – з початком карантину інтернет-покупки теж зросли. Як мінімум удвічі. Та й географія надсилань цьогоріч значно ширша.

“Люди, насправді, почали замовляти все. Ось щоб сказати, що щось окремо вони купували – немає. Але ягідна продукція, плодова, дерева, ягідні чагарники – це йшло на ура. У минулому і позаминулому році у мене захід був, як-то поожівленнее торгівля на заході, а в цьому схід – Донецька область, Луганська область”, – розповідає Олег Біліченко, менеджер садового центру.

Окрім замовлень, на садові господарства посипалися і пропозиції робочої сили. Українці, які через епідемію коронавірусу були змушені покинути заробітки за кордоном – у пошуках роботи.

Попри шалений попит на рослинну продукцію запасів у садових господарствах вистачає. Та й чималий відсоток експорту, через пандемію, поки що залишається на вітчизняному ринку.

Однак, не зважаючи на тимчасовий коронавірусний колапс, ціни не підійматимуть, запевняють підприємці. Принаймні, до закінчення сезону у вересні.


Залишити коментар