В Україні будуть менше виробляти цукру

Фото з відкритих джерел

В Україні 1 вересня традиційно розпочався новий сезон цукроваріння. Цього року працюватимуть 27 цукрових заводів, які планують виробити 1,5 млн тонн продукції.

Про це повідомляє Укрцукор.

“З 1 вересня запускаються 27 заводів – на два менше ніж минулого року. Аналітики прогнозують виробництво близько 1,5 млн тонн цукру в Україні. Це менше на 300 тис. тонн порівняно з минулим сезоном, але цей обсяг перекриває внутрішнє споживання цукру, що з 2022 року оцінюється на рівні 900 тис. тонн”, – йдеться у повідомленні.

У повідомленні також сказано, що впродовж останніх п’яти років площі під цукровим буряком в Україні залишалися стабільними, на рівні 220 тис. га. Однак 2025 року спостерігається скорочення на 22% проти попереднього року – до 198 тис. га.

Найбільше цукрових буряків традиційно вирощують у Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській та Полтавській областях.

В асоціації вважають, що експорт цукру в сезоні 2024/2025 МР очікується на рівні 580 тис. тонн, або близько 32% від виробленого в країні цукру, аналогічно до 2022/2023 МР. Ймовірно, своє 10-те місце в списку провідних експортерів Україна втратить, але все ж залишиться у топ-15 світових експортерів.

У компанії заявили, що альтернативними напрямками для українського цукру стали в 2024/2025 МР країни Близького Сходу, Африки. Є й досить екзотичні, наприклад Шрі-Ланка.


Залишити коментар