Коли копати моркву на зиму
Фото з відкритих джерел
Викопування моркви на зиму – це непросте завдання навіть для досвідчених дачників, адже потрібно вміло підгадати з часом. Якщо зробити це зарано, вона втратить соковитість. Якщо чекати надто довго – почне тріскатися.
Викопувати моркву потрібно однозначно вже після того, як овоч дозрів, пише 24 канал.
Для того, аби збагнути, коли копати моркву на зиму, потрібно знати, як за зовнішнім виглядом визначити стиглість коренеплоду.
Зокрема, враховується кілька чинників:
- Сорт моркви. Ранні сорти збирають найраніше – всього за 60 – 90 днів після сходів. Середньостиглим потрібно 100 – 130 днів, а пізнім – 130 – 150 днів. Якщо ж розібратися по місяцях, то у вересні потрібно збирати середньостиглу моркву, а пізню – з кінця місяця до жовтня.
- Погодні умови. Кожного року погода може бути зовсім різною, тож покладатися тільки на календар у питанні викопування моркви не можна. Якщо осінь тепла, зі збором урожаю поспішати не слід – його можна зсунути на 1 – 2 тижні і дати коренеплодам набратися соку. Якщо ж обіцяють заморозки, тоді потрібно встигнути до них, інакше смак моркви стане гіркуватим, і морква буде гірше зберігатися. Найкраще збирати моркву, коли температура впаде приблизно до 5 градусів – тоді вона вже припиняє рости.
- Зовнішній вигляд овочу. Перед тим як ви будете копати моркву, її нижнє листя вже має пожовкнути та почати сохнути.

Залишити коментар