Як приготувати смачну домашню піцу без зайвих зусиль

Простий рецепт ідеального тіста для домашньої піци.

рецепт домашньої піци

Фото: Ukr.Media.

Мабуть, один із найкращих рецепт домашньої піци. Як зробити ідеальне тісто для піци?

Начинка може бути будь-якою, яка вам подобається. Але основа – це тісто, обов’язковий томатний соус і моцарела. Це недорого і дуже смачно, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 500 гр борошно
  • 250 мл теплої води
  • 10 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 1-2 ч. л. солі
  • 2 ст. л. прованські трави

Приготування:

Замісити тісто змішавши всі сухі інгредієнти з рідкими і поставити в холодильник на ніч. Зберігати можна до 7 днів.

Тепер друга основа для піци – томатний соус. Його можна готувати з перетертих томатів або зі звичайної томатної пасти. З пасти дешевше і швидше, тому робимо з неї.

Для соусу знадобиться:

  • Томатна паста – півтори столові ложки.
  • Сіль, перець і цукор – кілька дрібок.
  • Сухі розмарин і чебрець, можна орегано (в будь-якому магазині з приправами) – чайна ложка.
  • Вода – 200 мл.
  • Оливкова олія – пара столових ложок.

Приготування:

На дуже сильно розігріту сковороду влити трохи олії та обсмажити томатну пасту, постійно помішуючи. Додати сухі трави і прогріти до початку появи запаху. Влити воду, розмішати все до однорідної маси і випарити наполовину. Соус треба зробити густим.

Ну а далі все дуже просто – розкачати тісто і по можливості загнути краї. Але цей момент більше для краси, тому що все одно нічого нікуди без країв не дінеться. І робити піцу круглою зовсім не обов’язково. Вона може бути хоч трикутною – форма абсолютно ні на що не впливає. Тому що піца – це просто відкритий пиріг.

Спочатку тісто, потім – соус, потім – сир. Ніяк інакше. А зверху начинку яка вам подобається.

Сир при закладці зверху перетвориться на непотрібний, несмачний і пригорілий панцир. Тому сир ЗАВЖДИ в піці укладається знизу начинки. А вже на нього – що хочете: птицю, м’ясо, ковбасу, рибу.

Зібрана піца готується на верхній полиці духовки 6-7 хвилин при 250-270 градусах. Якщо є конвекція – прекрасно. Вмикайте і готуйте на хвилину менше.

Рецепт старовинного чорного борщу


Залишити коментар