Рецепт старовинного чорного борщу

Чорний борщ.

Чорний бощ. Фото з відкритих джерел.

В Україні існує близько 50 різних рецептів борщу. Найпопулярніша українська страва набула червоного кольору лише на початку 19 століття, оскільки до цього часу томати вирощували як декоративну рослину. До того часу готували “чорний борщ”.

Продукти:

300 г мʼяса

1 цибулина;

200 г червоного буряка;

200 г копчених слив без кісточки;

Три середні картоплини;

1 морквина;

1 болгарський перець;

200 г капусти;

сметана за смаком;

спецій: лавровий лист, чорний перець, сіль.

Спосіб приготування:

Підсмажуємо шматки м’яса птиці, складаємо в каструлю, заливаємо окропом. Додаємо лавровий листок, кілька горошин чорного перцю, половину цілої цибулини і трохи присолюємо. Варити на повільному вогні.

Буряк тремо на дрібній терці і підсмажуємо на жирі. Додаємо його до отриманого бульйону, туди ж відправляємо сливи, також обсмажені з буряком. У бульйон кидаємо цілу обчищену картоплинку. Томити на повільному вогні приблизно 20 хв.

Картоплю, що залишилася, дрібно ріжемо, кидаємо до борщу. За нею піде й засмажка з цибулі, моркви та болгарського перцю, а також дрібно посічена капуста.

Дістаємо з борщу цілу картоплину, товчемо її на пюре та відправляємо назад до борщу.

Солимо, перчимо за смаком. Подавати зі сметаною та кропом.


Залишити коментар