Засипану капусту готують з пшоном

Фото з відкритих джерел.

Зігріваюча страва з пшона, капусти та шкварок ідеально смакуватиме на вечерю. Суміш невибагливих інгредієнтів чудово поєднується та смакує найвибагливішим поціновувачам української кухні.

Інгредієнти:

Капуста квашена — 900 г,

Пшоно шліфоване — 5 ст. л.,

Яйце — 1 шт.,

Сметана (20%) — 370 г,

Цибуля — 3 шт.,

Підчеревина — 500 г,

Сіль,

Перець.

Спосіб приготування:

Квашену капусту відтискаємо, нарізаємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити майже до готовності (якщо капуста дуже квасна, то перед варінням промиваємо її).

Пшоно заливаємо окропом, залишаємо запарюватись на 15−20 хв, потім зливаємо з нього воду.

Збиваємо яйце (як на омлет), перетираємо з пшоном, засипаємо його зверху на капусту і не перемішуємо поки не звариться (вода має покривати крупу десь на 1 см).

Цибулю нарізаємо кубиком, підсмажуємо до золотистого кольору, додаємо сметану і прогріваємо.

Вливаємо засмажку в капусту і аж тоді гарно перемішуємо. Солимо, перчимо і варимо до такої консистенції, як ви бачите на відео.

Цибулю нарізаємо дрібно, підчеревину — не дуже. Смажимо підчеревину, поки сало практично не витопиться, додаємо цибулю, солимо, перчимо і готуємо до румʼяного кольору.

Накладаємо в миску капусту, зверху кладемо шкварки, беремо ложки в руки і насолоджуємось смаком.


Залишити коментар