На яких продуктах найбільше економлять українці
Згідно з опитуванням Gradus Research, від початку повномасштабного вторгнення у 49% українців змінилися харчові звички. Найвищий показник серед молоді віком від 18 до 34 – 54%.
Ключові фактори, що мають вплив на харчування: підвищення цін на продукти, тривалий стрес і атаки росії з їх наслідками.
Найбільший фактор впливу на харчування – стрес (83%). Як наслідок: 49% респондентів харчується нерегулярно, вживають більше нездорової їжі – 42%, мають знижений апетит (41%) і пропускають приймання їжі (41%). 19% стали більше вживати алкоголь.
Як повномасштабне вторгнення вплинуло на вибір респондентів:
- 64% – українців надають перевагу дешевшим продуктам;
- 48% – частіше готують вдома;
- 59% – через блекаути обирають продукти тривалого зберігання;
- 50% – через блекаути обирають холодну їжу.
Також змінився бюджет на харчування. Найбільше зміни зазначили респонденти віком від 56 років – частка, що економить, становить 77%.
Категорії, на яких економлять українці:
- 49% – кондитерські вироби;
- 48% – риба та морепродукти;
- 11% – базові продукти (хліб, олія, борошно, крупи, яйця, овочі).
Залишити коментар