Чт. 19 Вересня 2024

Желе з кавуна готують на шкірці ягоди

Фото зі сторінки Євгена Клопотенко.

Якщо ви колись куштували желе зі смаком кавуна, забудьте про нього. Ми готуватимемо справжнє желе з самого кавуна на агарі прямо в шкірці ягоди. По-перше, це смачно, по-друге, це оригінально, по-третє, відкушуючи те желе, ви зможете поспостерігати за тим, як ваш мозок просто таки ламається від неочікуваної текстури та смаку. Це дуже прикольно! А ще такий десерт просто готується.

Інгредієнти:

1 середній кавун

500 г ягід

агар-агар

Спосіб приготування:

Зріжте вершечок кавуна, для зручності можна відрізати ⅓, та дістаньте з нього м’якуш за допомогою ножа, ложки чи інших зручних девайсів. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити шкірку.

Перебийте м’якоть кавуна блендером до однорідності, процідіть через сито, зважте та перелийте в сотейник. Додайте агар-агар по 3 г на кожні 100 мл. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню.

Промийте 500 г ягід і фруктів, всипте їх у кавун. Залийте фрукти кавуновим соком.

Накрийте кавун зрізаним вершечком та відправте в холодильник на ніч. Зранку розрізайте кавун на порції та насолоджуйтеся… желе з ягодами.

Ніжні сирні кекси: рецепт домашньої випічки від Клопотенка


Залишити коментар