Чому в Туреччині все частіше купують аронію
Аронія стає все більш популярно серед споживачів, які дотримуються здорового харчування, каже Ченгіз Бостанчі, інженер сільського господарства Міністерства сільського та лісового господарства Туреччини в Бартіні.
Про це пише propozitsiya.com.
«Аронія, яка є однією з лікарських ароматичних рослин, адаптується до родючих ґрунтів Туреччини та кліматичних умов і також відомий як суперфрукт, має високу харчову цінність і має дуже високі антиоксидантні властивості. Зібрані плоди аронії обробляються різними способами та споживаються свіжими споживачами, які піклуються про своє здоров’я, а також використовуються для варення, мармеладу та фруктів. Аронія є антиоксидантом, має високу харчову цінність і важлива як з точки зору здоров’я, так і з економічної точки зору, використовується як у харчовій промисловості, так і у фармацевтичному секторі, а також використовується як свіжий і сушений фрукт», – розповів Ченгіз Бостанчі.
Плоди пройшли довгий шлях, оскільки лише кілька років тому було зареєстровано офіційні сорти ягід аронії, пояснює Бостанчі.
«Дослідження аронії було розпочато в Науково-дослідному інституті садівництва Ялова Ататюрка у 2012 році. Сорт «Вікінг» був зареєстрований у 2017 році, а сорт «Неро» — у 2018 році. Аронію вирощують у багатьох містах Туреччини, є також такі міста, як Бартин, де навіть є органічне сертифіковане виробництво, а цьогорічний урожай аронії тільки почався».
За словами Бостанчі, аронія містить найбільше антиоксидантів порівняно з іншими фруктами.
«Аронія — це фрукт із найвищим виміряним вмістом антиоксидантів. Кількість антиоксидантів у продуктах вимірюється та визначається за допомогою певних методів. Загальноприйнятим є вимірювання здатності цієї їжі поглинати кисневі радикали, тобто значення ORAC, згідно з USDA, щоденна кількість антиоксидантів, яку людина повинна приймати, повинна становити 3000-5000 одиниць ORAC».
Залишити коментар