Чт. 19 Вересня 2024

Рецепт того самого “Божевільного пирога”

Фото з відкритих джерел.

За легендою “Божевільний пиріг” придумали в часи великої депресії у 30-х роках минулого століття. Просто неймовірно: без вершкового масла, яєць і молока виходить дивовижно смачний бісквіт – великий, пористий і шоколадний.

Інгредієнти:

3 скл. пшеничного борошна,

2 скл. цукру,

1 ч. л. солі,

2 ч. л. соди ( або 4 ч. л. розпушувача),

0.5 склянки какао-порошку,

0.5 склянки олії,

2 ст. л. оцту,

2 пакетики ванільного цукру,

2 склянки холодної кип’яченої води.

Спосіб приготування:

Борошно, цукор, сіль, соду і какао просіяти через сито і перемішати. Олію змішати з оцтом і водою. Змішати цю суміш з попередньою, збити все виделкою до однорідної маси.

Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 40 – 50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.

Як зварити густе сливове варення


Залишити коментар