Чт. 19 Вересня 2024

Ціни на огірки зростають через дефіцит

Фото з відкритих джерел.

Тепличні комбінати України на цьому тижні знову підвищили відпускні ціни на огірки, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

При цьому українські виробники відзначають високий попит на тепличні овочі в розпал сезону, тоді як пропозиція цієї продукції з місцевих господарств залишається дуже обмеженою.

За словами ключових гравців ринку, різкі температурні перепади, зафіксовані в країні в липні, спровокували поширення хвороб огірків, що призводить до проблем із вибірками. Також, цю ситуацію посилюють спека та посуха.

Лише за поточний тиждень ціни на тепличні огірки в Україні зросли в середньому на 14%, і сьогодні місцеві тепличні комбінати пропонують цю продукцію до продажу по 40-60 грн/кг. При цьому учасники ринку зазначають, що попри таке стрімке подорожчання попит на тепличний огірок на українському ринку залишається досить високим.

Варто зазначити, що високий попит на огірок на тлі дуже обмеженої пропозиції призвів до того, що на сьогоднішній день тепличний огірок в Україні надходить у продаж у середньому в 2,2 рази дорожче, ніж у середині серпня минулого року.

В Україні створюють кооперативи з вирощування лохини


Залишити коментар