Чт. 19 Вересня 2024

В аграрній галузі через мобілізацію катастрофа з кадрами

Фото з відкритих джерел.

Через мобілізацію в українській аграрній галузі розпочались великі проблеми з нестачею ключових працівників. Наразі гостро не вистачає трактористів, агрономів та комбайнерів.

Про це розповів народний депутат, член Комітету Ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, пише 24tv.ua.

Соломчук зауважив, що на одне резюме одразу може звернутися 100 роботодавців. З робочими руками в агросфері, за його словами, наразі повна катастрофа.

Нардеп додає, що особливо гостро нестача відчувається в малих, середніх господарствах, які не визначені критичними, в яких велика кількість працівників мобілізована.

«Сьогодні трактористів, операторів комбайнів катастрофічно просто не вистачає. Агрономів також», – народний депутат, член Комітету Ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

Соломчук стверджує, що якщо на сайтах з пошуку роботи з’являється резюме людини, то до неї може за добу-дві звернутися 100 роботодавців і пропонувати робоче місце з усіма умовами проживання, тому що людей немає. Нестача трудових ресурсів, зокрема, впливає на технології виробництва.

«Якщо ми, як ЄС, хочемо рухатися більше в сторону органічних харчі, тому що є така європейська тенденція, світова тенденція, і на органічні продукти черга стоїть, європейці хочуть їх купляти — там без додаткових працівників не обійдеться, тому що по декілька разів механічно потрібно обробляти культури», – каже Дмитро Соломчук.

Ціни на крупи ймовірно зростуть


Залишити коментар