Чт. 19 Вересня 2024

На Житомирщині створять індустріальний парк з виробництва коноплі

Фото з відкритих джерел.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про внесення до реєстру двох нових індустріальних парків – “Маʼрижани” та “Добросин Інвест Парк”. Про це повідомило Міністерство економіки.

Індустріальний парк “Маʼрижани” працюватиме на території Хорошівської територіальної громади Житомирської області й спеціалізуватиметься на виробництві текстильного волокна на базі технічних конопель і льону. Він займатиме площу 30,2 га і, як стверджується, дасть змогу залучити майже 2 млрд грн інвестицій та створити 750 робочих місць.

Засновник Ma’rijany Hemp Company Андрій Микитів є співзасновником українського виробника тканин K-Tex. Радником проєкту є колишній мер Глухова Мішель Терещенко, який займався вирощуванням і переробленням технічних конопель у місті.

Індустріальний парк “Добросин Інвест Парк”, розташований у селі Добросин Львівської області, спеціалізуватиметься на виготовленні пластмасових та металевих виробів, харчової продукції, деревообробці та інших видах діяльності. Він займе площу 14,6 га, дасть змогу створити до 500 нових робочих місць та залучити 1,6 млрд грн інвестицій.

Наразі до Реєстру індустріальних парків включено 88 парків.

Ціни на базові продукти зросли

 


Залишити коментар