Сб. 28 Вересня 2024

Українські енергетики готуються до непередбачуваної зими

світло

Фото з відкритих джерел

Енергетична безпека України залишається під постійною загрозою через триваючі російські атаки на інфраструктуру. Міністерство енергетики стикається з викликами у прогнозуванні стану енергосистеми на зимовий період, враховуючи динамічну ситуацію та постійні ремонтні роботи. Про це в ефірі єдиного телемарафону розповіла заступниця міністра Світлана Гринчук.

Невизначеність зимових енергетичних сценаріїв

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила про передчасність прогнозів щодо можливих відключень електроенергії взимку.

“Сьогодні про будь-які цифри обмежень взимку зарано говорити”, – сказала Гринчук.

Вона зазначила, що енергетики постійно ремонтують та відновлюють енергетичне обладнання, але й Росія продовжує бити по об’єктах енергетики.

Наслідки останньої масованої атаки

22 червня відбулася восьма масована ракетно-дронова атака з початку весни.

“Сьогодні основною ціллю були об’єкти оператора системи передачі на півдні та на заході України. На жаль, пошкоджене обладнання і, що найбільш сумно, постраждали двоє наших працівників”, – розказала Гринчук.

Готовність до швидкого відновлення

Незважаючи на постійні атаки, енергетики демонструють здатність до швидкого відновлення систем. Гринчук висловила надію на оперативне усунення наслідків останньої атаки.

“Всі ці атаки завдають додаткових проблем енергетичній системі, однак зараз говорити, що у нас будуть тривалі відключення взимку, поки що зарано. Ситуація може змінюватися кожного дня і після кожної атаки”, – сказала заступниця міністра.

Раніше ми писали про те, що 13 модульних котелень передадуть жителям Харківщини.


Залишити коментар