Пт. 20 Грудня 2024

Ізраїльський стартап створив веганські яйця

Розробники стверджують, що їхнє яйце має таку саму поживну цінність – і, як бонус, не містить холестерину. Ізраїльський стартап Yo Egg розробив замінник яєць, що має вигляд справжніх, одначе, є на 100% веганськими.

Наразі це вже не перше веганське яйце, проте перше, яке має вигляд дійсно курячого – зі “справжнім” жовтком та білком. Яйце можна смажити або варити.

В Yo Egg стверджують, що їхнє яйце має таку саму поживну цінність – і, як бонус, не містить холестерину.

Продукт виготовляється із запатентованої суміші нуту, сої та рослинної олії. У ньому менше натрію, ніж у традиційному яйці, але також менше білка — 3 грами порівняно з 6 грамами у курячому яйці. Компанія планує збільшити цей показник у майбутньому.

На розробку прототипу початково Yo Egg отримала приблизно $27 тис. гранту від Ізраїльського управління інновацій. Решту компанія профінансувала самостійно. Через понад 2 роки розробок Yo Egg готова вивести веганське яйце на широкий загал. Зокрема компанія оголосила про партнерство з американською мережею веганських закладів швидкого харчування Veggie Grill. Рослинні яйця для смаження та яйця-пашот тепер продаватимуться по всій території країни.

Інноваційні яйця пропонують їсти на тостах з авокадо, помідором і огірком, у складі веганського бургера або разом з сумішшю коричневого рису та квасолі.

 


Залишити коментар