Сало, свинина і курятина: наскільки здорожчали
Українські супермаркети оприлюднили свіжі ціни на свинину, курятину та сало у другій половині вересня. Як передає “Хвиля”, про це свідчать дані порталу Мінфін. Так, в Україні станом на 20 вересня підскочили ціни практично на всі види свинини, курятини та сала.
Ціни на свинину
Середній цінник на свинячу груднинку підвищився з 144,89 грн/кг до 152,46 грн/кг, лопатка подорожчала з 139,79 грн/кг до 153,35 грн/кг. Ошийок додав у ціні з 189,54 грн/кг до 204,77 грн/кг. Вартість ребер зросла з 144,90 грн/кг до 153,74 грн/кг, а шашлику з 152,93 грн/кг до 162,69 грн/кг.
Ціни на курятину
Торкнулося подорожчання та курятини. Так, цінник на курячі стегна порівняно з минулим місяцем підскочив із 95,85 грн/кг до 101,95 грн/кг. Гомілка подорожчала з 69,85 грн/кг до 70,45 грн/кг, а філе з 133,50 грн/кг до 135,27 грн/кг.
Ціни на сало
Слідом за свининою та курятиною злетіли ціни й на домашнє сало – з 154,00 грн/кг до 180,00 грн/кг. А ось солоніше сало трохи подешевшало – з 209,81 грн/кг до 199,00 грн/кг.Українські супермаркети оприлюднили свіжі ціни на свинину, курятину та сало у другій половині вересня.
Залишити коментар