Нд. 24 Листопадаа 2024

Як і з чим приготувати болгарський перець

Страви зі стиглого болгарського перцю завжди ароматні і апетитні. Існує дуже багато способів його приготування. Ми ж пропонуємо вам підбірку з п’яти рецептів, які обов’язково потрібно спробувати в сезон свіжих овочів.

Смажений болгарський перець

Складові:

  • солодкий болгарський перець — 7−8 штук,
  • часник — 6−7 зубчиків,
  • помідори — 2−3 штуки,
  • оцет яблучний або столовий 6% – 1 чайна ложка,
  • зелень, сіль — за смаком.
  • соняшникова олія (для смаження).

Приготування:

Нарізаємо часник і помідори невеликими шматочками. Перець надрізаємо з носика, вкладаємо в нього по 2−3 зубчики часнику і 2−3 часточки помідора.

Начинений перець укладаємо на сковороду з розігрітою олією. Солимо і смажимо під кришкою, поки не підрум’яниться з усіх боків.

Готовий перець викладаємо на тарілку, поливаємо оцтом і посипаємо зеленню.

Страва готова! Подаємо її на стіл як самостійну закуску або як гарнір до м’яса.

Запечений перець в ароматній олії

Складові:

  • перець болгарський — 6−7 штук,
  • рослинна олія — 100 мілілітрів,
  • часник — 2 зубчики,
  • базилік сухий — 0,5 чайної ложки,
  • мелений перець (суміш перців), сіль.

Приготування:

Болгарський перець вимити, підсушити і викласти на деко. Ставимо перці в розігріту духовку до 200 градусів і запікаємо 2−3 хвилини.

Поки овочі в духовці, готуємо заправку. У рослинну олію додаємо розчавлений часник, сухий базилік і мелений перець (або суміш перців), солимо і перемішуємо. Даємо заправці настоятися.

Готовий перець дістаємо з духовки і відразу перекладаємо в поліетиленовий пакет на 10 хвилин. Потім чистимо шкірку, видаляємо плодоніжки і насіння, розрізаємо на смужки.

Смужки викладаємо в баночки або в інший посуд, шари перцю заливаємо заправкою: і так, поки не закінчиться перець. Ми залишаємо перець з заправкою на 3−4 години, а потім можна подавати на стіл.

Зберігати таку закуску в холодильнику 1−2 місяці, а якщо до перцю додати яблучного оцту або лимонної кислоти, то можна зберігати і довше.

Перець можна подати до м’яса, до пасти, до рису, можна додавати в інші страви, а можна і просто з смачним свіжим хлібом як самостійну страву.

Перець, фарширований сиром і горіхами

Складові:

  • перець болгарський — 5−6 штук,
  • морква — 5−6 штук,
  • цибуля ріпчаста — 2 штуки,
  • волоські горіхи — 0,5 склянки,
  • сметана — 4 столових ложки,
  • часник — 2 зубчики,
  • петрушка — 4−5 гілочок,
  • кисло-молочний сир — 200 грам,
  • орегано — 0,5 чайної ложки,
  • білий мелений перець — 1/3 чайної ложки,
  • твердий сир.

Приготування:

Перець розрізаємо навпіл (уздовж), прибираємо насіння і плодоніжки. Потім його треба викласти в форму для запікання, змастити олією, посолити.

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Поки перець в духовці, смажимо нарізану цибулю і натерту моркву на краплі рослинної олії. Готові овочі потрібно викласти в миску і дати трохи охолонути.

Потім до них додаємо зелень петрушки, подрібнені волоські горіхи, кисло-молочний сир, подрібнений часник, сметану, орегано, білий мелений перець і сіль. Все ретельно перемішуємо.

Дістаємо перець з духовки, викладаємо в нього готову начинку, зверху промазуємо сметаною і знову ставимо в духовку.

Готуємо при температурі 180 градусів ще 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності страву треба посипати сиром. Перець готовий! Багато хто думає, що ці перці з м’ясом! Такі ось смачні!

Оладки з солодкого болгарського перцю

Складові:

  • перець солодкий — 3 штуки,
  • хліб (м’якоть) — 1−2 скибочки,
  • сметана — 1−2 столових ложки,
  • пшеничне борошно — 2−3 столових ложки,
  • часник — 1 зубчик,
  • сіль, мелений перець.

Приготування:

Болгарський перець розрізаємо, прибираємо насіння і плодоніжки. Натираємо перець на дрібній тертці, шкірку викидаємо.

Додаємо м’якоть хліба, сіль, мелений перець, перемішуємо, ще додаємо борошно, сметану, часник. Знову все перемішуємо.

Смажимо оладки так само, як і звичайні: на розігрітій сковороді на краплі рослинної олії. Ці оладки дуже навіть подобаються чоловікам!

Закуска з запеченого перцю з сирною начинкою

Складові:

  • перець солодкий — 3 штуки,
  • яйця, зварені круто — 2 штуки,
  • сир твердий — 150 грам,
  • сметана (можна майонез) — 2 столових ложки,
  • часник — 1 зубчик,
  • сіль.

Приготування:

Поки різнокольоровий перець запікається, натираємо сир, варені яйця, подрібнюємо часник. У цю суміш додаємо сметану і перемішуємо.

Із запечених перців знімаємо шкірку і видаляємо насіння. Ділимо кожен перець на четвертинки, на кожну четвертинку накладаємо сирну суміш, загортаємо рулетиком і скріплюємо шпажкою.

Джерело “Високий Замок”


Залишити коментар