Вт. 30 Квітня 2024

Популярні бренди використовують листя ананасу у виробництві кросівок

Dole – найбільший в світі філіппінський постачальник фруктів і овочів об’єднується з лондонським стартапом Ananas Anam для виготовлення стійкої веганської альтернативи натуральній шкірі – Piñatex, шкіри з ананаса.

В рамках нового партнерства Dole буде збирати залишки листя рослин ананаса на своїх плантаціях і відправляти їх Ananas Anam, розповідає NewFood.

З листя будуть добувати волокно, далі висушувати і обробляти, перетворюючи його в неткану сітку, яка є основою пінатекса (Piñatex).

Piñatex – популярна веганська заміна шкіри, яка широко застосовується модними брендами для одягу і взуття, а також в оббивці автомобілів.

Зараз Piñatex використовують такі компанії як Nike, H & M, Paul Smith і Hugo Boss.

За даними Ananas Anam, кожен квадратний метр Pinatex економить 8 кг викидів вуглецю в порівнянні з натуральною шкірою з тварин.

Як повідомляють Dole, крім боротьби з харчовими відходами, така співпраця відкриє нові джерела доходу для фермерів ананасових господарств на Філіппінах.

Листя ананаса, яке зазвичай пішло б у відходи, тепер можна монетизувати, допомагаючи дрібним виробникам у цьому регіоні.

Співпраця з постачальниками ананасів Dole, і особливо дрібними фермерами, буде частиною кампанії, зазначила Кармен Хіджоса, засновниця і головний креативний директор Ananas Anam.

Джерело: East Fruit


Залишити коментар