Домашня згущенка, смачніша за магазинну
Як приготувати смачне домашнє згущене молоко.
Фото з відкритих джерел.
Домашня згущенка – це простий і доступний варіант солодкого згущеного молока, який можна приготувати з мінімальної кількості інгредієнтів. Усе, що потрібно – коров’яче молоко, цукор і трішки соди. Такий варіант згущенки має густу консистенцію, карамельний колір і смак, який багатьом нагадає дитинство.
Згущене молоко готується повільно, без зайвих домішок, і як стверджують автори рецепта, виходить значно смачніше, ніж магазинне.
Для приготування потрібно 1250 мл коров’ячого молока, 500 г цукру і 2 г харчової соди. Усі інгредієнти натуральні. Молоко слід налити у каструлю з товстим дном і поставити на невеликий вогонь. Потім додати цукор, перемішати і ще зменшити вогонь. Після цього в суміш додається сода.
Молоко з цукром і содою варять упродовж двох з половиною годин, постійно помішуючи. За цей час суміш густішає і змінює колір на темно-коричневий. Готову згущенку розливають у стерильні скляні банки. Зберігати її потрібно в холодильнику, не довше ніж 14 днів.
Завдяки використанню натуральних інгредієнтів згущене молоко не містить консервантів, загусників чи ароматизаторів, які часто додають у промисловому виробництві.
Читайте також: Мед з липового цвіту власноруч.

Залишити коментар