Пт. 27 Вересня 2024

Ціни на картоплю найвищі за останні 7 років

Фото з відкритих джерел.

Цього тижня в Україні відзначається чергове зростання цін на картоплю. Фермери пропонують до продажу порівняно невеликі обсяги цієї продукції, основну частину вирощеної картоплі вони закладають на зберігання.Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Як і очікувалося, нинішнє підвищення цін збіглося з початком масового збирання пізніх сортів картоплі у місцевих господарствах. До продажу картоплю по 15-20 грн/кг, що в середньому на 18% дорожче ніж тижнем раніше.

За словами самих виробників, попит нині суттєво перевищує пропозицію, а більшість виробників вважають за краще закласти максимальні обсяги якісної картоплі для тривалого зберігання. На їхню думку, нинішня ситуація на ринку картоплі сприятиме подальшому зростанню цін.

Також на ринок продовжують надходити повідомлення про різке зниження виробництва картоплі у господарствах населення північних та центральних регіонів України через посуху.

Зазначимо, що в аналогічний період 2023 року місцеві виробники реалізовували картоплю в середньому на 65% дешевше, ніж сьогодні. Більше того, оптові ціни на картоплю в Україні на сьогоднішній день є найвищими, як мінімум за останні 7 років.

Ця олія втратила статус найдешевшої


Залишити коментар