Сб. 21 Вересня 2024

Рецепт ароматного яблучного пирога

Фото з відкритих джерел.

Якщо ти обожнюєш випічку і щоб у ній було більше начинки, ніж тіста, то цей рецепт яблучного кексу заполонить твоє серденько.

Інгредієнти:

800 г яблук,

3 шт. яйця,

70 г борошна,

100 мл молока,

20 г масла вершкового або олії,

1 ч.л. розпушувача,

50~70 г цукру,

ванільний цукор або кориця,

масло на верх кексу.

Спосіб приготування:

Яйця збиваємо міксером або вінчиком до пишної піни. Додаємо молоко кімнатної температури та розтоплене вершкове масло.

Всипаємо цукор та просіюємо борошно разом з розпушувачем. Додаємо ванільний цукор або корицю і перемішуємо до поєднання.

Яблука за бажанням можна очистити від шкірки. Натираємо яблука на тонкі слайси на терці або нарізаємо.

Яблука викладаємо у форму, застелену пергаментом та змащену олією, і кожен шар поливаємо тістом.

В кінці зверху викладаємо декілька шматочків масла та присипаємо корицею чи ванільним цукром.
Випікаємо при температурі 180 градусів 35-45 хвилин.


Залишити коментар