Фермер з Хмельниччини вирощує кавуни зі смаком манго
20 сортів кавунів різних форм, розмірів та кольорів на 25 сотках присадибної ділянки вирощує фермер з Немичинців, що неподалік Хмельницького, Олександр Машталер.
Про це повідомляє Суспільне.
За його словами, він використовує лише органічні добрива і вже десять років експериментує над виведенням сорту, який би добре зберігався до весни.
Видовженої форми американський гібрид кавуна Машталер обрав для вирощування за його смакові властивості.
“Через те, що вирощую екологічно чисту продукцію, не користуюсь мінеральними добривами, а тільки агротехніка і сидеральні культури, то він в мене десь досягає 15—17 кілограмів. Частину цьогорічного урожаю я вже зібрав – на реалізацію, на замовлення. Цей гібрид кавуна вегетує приблизно до початку жовтня”, — каже фермер.
За його словами, понад десять років він вирощує кавуни. Цьогоріч у нього на 25 сотках — 12 сортів різної форми, розміру та кольору
“Вони пристосовані до різних умов вирощування. Їм наш клімат дуже добре підходить”, — каже Машталер.
Олександр Машталер показує на своєму полі маленькі круглі смугасті плоди — гібрид кавуна з ананасом. Каже, за смаком він нагадує манго і дуже соковитий. За його словами, з одної рослини виростає до п’яти кавунів, які дуже швидко дозрівають і мають тонесеньку шкірочку.
Всі свої кавуни Олександр Машталер вирощує з розсади. Її, говорить, в наших умовах висаджує, залежно від погоди, десь після 15-20 травня.
Фермер розповідає, що десять років експериментує над виведенням сорту, який би добре зберігався до весни.
“І деякі результати в мене є — кавун зберігається до лютого та має непогані смакові якості. Тут ось росте такий гібрид кавуна, який буде зберігатися до лютого-березня. Ягоди будуть на полі до перших морозів”, — каже Олександер Машталер.
Залишити коментар