Ср. 18 Вересня 2024

На Рівненщині відкрили ферму альпак (Фото)

Фото: Бізнес.Район.

Неподалік від Рівного, у селі Городище, відкрили контактну ферму Alpaca Home. Зараз там живе 30 альпак. Цього літа ферму відкрили для відвідувачів. Тут гості можуть провзаємодіяти з пухнастими альпаками, карликовими козами, кроликами, морськими свинками та павичами.

Про це повідомляє Бізнес.

Власниця ферми Анна Паршина каже, що ідея завести альпак виникла під час подорожей Європою. Там такі ферми популярні.

Фото: Бізнес.Район.

«Хазяйство існує вже кілька років, але через активність місцевих людей, які часто сюди приходили, ми вирішили відкритися офіційно», – розповідає Анна Паршина.

Жінка зауважує, альпак обрали тому, що їхня шерсть є гіпоалергенною, м’якою та вдвічі теплішою, ніж овеча.

«В Україні мало таких ферм, буквально декілька на всю країну. Ця сфера зовсім не розвинена. Зараз в нас є ціла кімната шерсті, але немає куди її збувати. Немає навіть майстринь, які щось виробляли б з неї», – каже Анна.

Фото: Бізнес.Район.

У підприємців є домовленості з європейськими партнерами про те, що відвідувачі зможуть купувати вироби з альпакової вовни просто на місці.

Анна Паршина розповідає, що утримувати альпак недорого. Вони невибагливі до харчування та теплолюбні. Через клімат і температуру повітря в Україні, їм дуже комфортно.

«Вони люблять добре поїсти, особливо коли їх підгодовують відвідувачі. Ми ж годуємо їх зранку та ввечері. Їхній раціон доводі простий – це спресована трава, сіно та овочі. Проте важливо не перегодовувати їх», – наголошує власниця.

Фото: Бізнес.Район.

Вхідний квиток вартує 100 гривень, до нього входить екскурсія та корм для тварин. Гості ферми можуть провзаємодіяти не лише з альпаками, а й з козами, кроликами, морськими свинками та павичами. Також на території є зони для відпочинку та кафе.

Бичок Ґоліаф мешкає в будинку американки


Залишити коментар