Ср. 18 Вересня 2024

На Чернігіщині заборонили вилов риби

Заборона на вилов та переміщення риби із забруднених річок. Суспільне Чернігів

Вилов та переміщення риби із забруднених Десни та Сейму в закриті водойми категорично заборонені.

Про це розповів начальник Державної екологічної інспекції в області Сергій Жук, передає Суспільне.

Зазначається, що така ситуація пов’язана із забрудненням на Чернігівщині Сейму, що є притокою Десни. За словами в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломака, забруднення обох річок сталося через знищення росіянами очисних споруд в Курській області рф, та, ймовірно, через викиди з цукрового заводу.

«Є рішення як державної комісії з надзвичайних ситуацій, так і обласних комісій стосовно заборони вилову риби. Цієї заборони треба неухильно дотримуватися. Риба, яка в напівживому стані, при перенесенні до іншої водойми, за умови, що вона навіть не отруєна хімічними речовинами, пестицидами тощо, все одно буде мати певні ознаки замору», – розповів Сергій Жук Суспільному.

Зранку 9 вересня забруднена вода із Сейму дісталася Чернігова. Біля Десни був неприємний запах, вздовж берегів – багато мертвої риби.

«Чернігівводоканал» двічі на день проводить аналіз води у Десні. За словами директора комунального підприємства Сергія Малявка, за результатами досліджень 9 вересня, показник хімічного споживання кисню, гранична норма якого 30, становив 70. Наразі «Чернігівводоканал» продовжує наповнювати водойму киснем за допомогою аераційної установки.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Володимир Хольченков сказав, що ситуація на Десні станом на 10 вересня покращилася.

У трьох областях України завершили сівбу озимого ріпаку


Залишити коментар