Пн. 16 Вересня 2024

Аграрне відомство отримало нового керівника

Міністерство аграрної політики України очолив Віталій Коваль.

Міністерстві аграрної політики

Віталій Коваль. Фото: з відкритих джерел.

5 вересня 2024 року Верховна Рада України затвердила нового міністра аграрної політики та продовольства. Цю посаду зайняв Віталій Коваль, колишній голова Фонду державного майна України. Призначення відбулося після чотиримісячної відсутності постійного керівника відомства.

Шлях до міністерського крісла

Віталій Коваль має багатий досвід роботи в різних секторах економіки. Його кар’єрний шлях включає керівні посади в приватному секторі та державному управлінні:

  • 2004-2006 рр.: робота в банківській сфері
  • 2006-2019 рр.: керівництво підприємствами в аграрній, транспортній та будівельній галузях
  • 2019-2023 рр.: голова Рівненської обласної державної адміністрації
  • 21 листопада 2023 р. – 5 вересня 2024 р.: голова Фонду державного майна України

Процес призначення та підтримка парламенту

Призначення Віталія Коваля на посаду міністра аграрної політики та продовольства України відбулося за підтримки 251 народного депутата. Перед голосуванням за нового міністра Верховна Рада задовольнила заяву Коваля про звільнення з посади голови Фонду державного майна за власним бажанням.

Зміни в керівництві міністерства

Посада міністра аграрної політики залишалася вакантною з 9 травня 2024 року, коли Верховна Рада задовольнила заяву про звільнення попереднього міністра Миколи Сольського. З 14 травня обов’язки керівника відомства тимчасово виконував перший заступник міністра Тарас Висоцький. Призначення Віталія Коваля завершило період тимчасового керівництва міністерством.


Залишити коментар