Пн. 16 Вересня 2024

Грецьке село, яке майже 50 років під водою, виринає на поверхню (Фото)

Фото з відкритих джерел.

Над поверхнею озера Морнос у Греції, яке висихає, піднімаються заболочені рештки села, яке затопили майже 45 років тому.

Про це повідомляє Reuters.

Після зими з малою кількістю снігу і літа з виснажливою спекою і посухою на більшій частині Греції, величезне штучне озеро, яке постачає водою майже половину населення країни, рекордно обміліло.

Фото з відкритих джерел.

«День за днем вода відходить», – каже мер муніципалітету Дімітріс Яннопулос. Він каже, що нічого подібного не спостерігалося протягом 33 років.

Довгі ділянки потрісканого ґрунту оточують руїни загубленого села Калліо, яке було затоплене в 1980 році, щоб створити озеро для задоволення постійно зростаючих потреб у воді столиці, розташованої приблизно за 200 км.

Фото з відкритих джерел.

Як пише агентство, посушливий середземноморський клімат Греції зробив її особливо сприйнятливою до наслідків глобального потепління. Вчені кажуть, що екстремальні погодні умови, пов’язані зі зміною клімату, тепер є причиною занепаду озера.

«Це тривожний дзвінок. Ми не знаємо, що станеться в майбутній період. Якщо у нас буде бездощова зима, все стане складніше», – кажуть учені.

Колір має значення: які помідори корисніші – жовті та червоні


Залишити коментар