Пн. 16 Вересня 2024

На Черкащині фермер облаштовує міні Асканію-Нову

Фото з відкритих джерел.

Від початку повномасштабного вторгнення черкаський фермер Олександр Коваленко прихистив у своєму господарстві понад пів сотні різновидів тварин: бізонів, оленів, ланей, коней Пржевальського, дикобразів, страусів.

Усіх тварин фермер утримує власним коштом та мріє створити у Катеринополі заповідник на зразок “Асканії-Нови”.

“У нас ідея створити таку маленьку “Асканію”. Ми взяли земельну ділянку, де ми будемо створювати й випускати тварин у живу природу. Тобто це для зеленого туризму, я не думаю, що це такий великий бізнес, але воно нас не об’їдає. Я думаю, що у нас є тваринництво, все одно косять ту траву. Заготовляємо сіно, тому ми прогодуємо”, – розповів Олександр Коваленко.

Почалось створення мінізоопарку із верблюдів, їх господар оселив у Катеринополі

“Я створив маленький такий зоопарк. Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, то люди попросили тварин забрати через те, що у нас є товарно-молочна ферма, просто щоб перестояли, бо там в Харківській області були обстріли”, – каже фермер.

У кожної тварини свій раціон, пояснив Олександр Коваленко: “В оленів і ланів практично він один — зелений корм. Гілки потребують. Повигризали все, наскільки могли дотягнутись”, повідомляє SEEDS

“Щоб тваринам було комфортно — для них зробили огорожі. Нині у власності Олександра півсотні різновидів тварин. “Взагалі десь до 50 різновидів тварин у нас є: яки, бізони, лані, гуанако, верблюди, олені — плямисті й благородні”, – розповідає Олександр Коваленко.


Залишити коментар