Вт. 18 Лютого 2025

Смачні домашні цукерки “Малиновий лукум”

Фото з відкритих джерел.

Лукум смакує, як цукерки, але містить при цьому набагато менше калорій і жодної хімії. Можна навіть найменшеньким!

Інгредієнти:

1 скл. малини,

200 мл води,

200 г цукру,

50 г крохмалю,

1 ч. ложка желатину, цукрова пудра (для обсипання).

Спосіб приготування:

Малину всипати в каструлю, додати цукор, влити воду, довести до кипіння і варити кілька хвилин. Відтак перетерти через сито.

Має вийти 300 мл малинової суміші. Якщо трохи менше, додати води. У малинову суміш всипати 40 г крохмалю, розмішати, довести до кипіння і варити, безперервно помішуючи, до загусання 20 хв. За цей час маса має загуснути.

Зняти з вогню. Желатин розвести у 2 ст. ложках гарячої води. Форму 15 на 10 см, застелену пергаментом, присипати крохмалем. У теплу малинову масу влити желатин, розмішати і викласти масу в форму.

Дати застигнути, можна поставити в холодильник. Вийняти лукум з форми, нарізати кубиками і обваляти в цукровій пудрі.


Залишити коментар