В Польщі аграрії почали збирати перший врожай жимолості

Минулого тижня на багатьох плантаціях жимолості в Польщі вже розпочався збір врожаю. На жаль, погодні умови, які склалися цьогоріч на початку вегетації рослин, призвели до низького або помірного врожаю цих ягід.

Про це повідомляє Ягідник.

Цвітіння жимолості цього року на багатьох насадженнях розпочалося доволі рано – вже наприкінці березня. Однак погодні умови виявилися вкрай несприятливими для ранньоквітучих сортів, що призвело до слабкого зав’язування плодів у порівняні з попередніми роками.

Особливо постраждали насадження, коли було зафіксовано зниження температури до -8 градусів, тоді замерзли і опали бруньки на рослинах. Плодів на таких плантаціях практично немає.

“Урожай на ягідних плантаціях жимолості, в залежності від регіону і наявності поливу чи ні, може становити від кількох сотень кілограмів до 5-6 тонн з гектара. На плантаціях з урожаєм близько тонни і менше збирати врожай комбайном і продавати його для промисловості буде невигідним. За попередньою інформацією, заводи, які переробляють ягоди жимолості, планують купувати їх за ціною 5-6,5 злотих/кг”, – розповідають виробники.

Усе більше фермерів, які вирощують жимолость, займаються також переробкою ягід у своїх господарствах. Вони виготовляють джеми, соки, вина, різні види сублімованих продуктів. Ці види діяльності хоч і вимагають великих зусиль дозволяють отримувати додатковий дохід від реалізації готової продукції, яка стає все більш популярною серед споживачів.

Цьогорічний “малиновий сезон” для агровиробників буде успішним


Залишити коментар