Пн. 17 Червня 2024

Бджоли зажалили дві корови до смерті

Білі цятки на голові корови — бджолині жала. Суспільне.

У селі Васине Суботцівської громади Кропивницького району Кіровоградської області від укусів бджіл померли дві корови й собака. На кожній з корів нарахували понад тисячу бджолиних жал.

Про це повідомляє Суспільне.

“Бджоли були шалені. Вони були озвірілі. Вони кусали мене, ми вели тих корів – в мене було все обличчя покусане, голова, все. Понад 50 бджіл мене вкусили. Але я одразу випила, а потім вколола супрастин. Ми не живемо без супрастину тут”, – власниця Віра Картузова.

Корова, померла від укусів бджіл. Суспільне.

За її словами, за 15 років в селі після нападу бджіл загинули вісім корів, двох після бджолиних укусів вдалося врятувати. Нападають та кусають бджоли й місцевих жителів.

Допомогти може лише суд

Власник пасіки вважає, що його провини у нападах бджіл на людей та тварин немає. Власники загиблих тварин звернулися зі скаргами в сільраду, Держпродспоживслужбу та поліцію. Власниці померлих тварин юрист Роман Попов радить збирати докази й звертатись до суду.

“Крім того, що є закон “Про бджільництво”, який захищає бджолярів, бджіл та розвиток цього господарства, є й низка інших нормативно-правових актів, які захищають, в тому числі права тварин та власників цих тварин. Є закон “Про захист тварин від жорстокого поводження”. І там, у статті 12, чітко вказано, що в разі, якщо одна тварина завдала збитків іншій людині або його майну або здоров’ю, то абсолютно перспективно звертатися до суду й відшкодовувати ці збитки в порядку цивільного судочинства”, – пояснив юрист.

Чи звертатись в суд, власниця померлих корів поки не вирішила.

Юна винахідниця з Кропивницького створила розумний вулик (відео)

 


Залишити коментар