Урожайність підмерзлої кукурудзи менша, але фахівці не радять її пересівати

Значне зниження температури повітря, зокрема, у південному та північно-східному регіонах України, призвело до підмерзання сходів ярих культур, зокрема кукурудзи. Про це розповів фермер з Харківщини Віктор Філатов.

Проте аграрій не радить пересівати поля кукурудзи.

Як приклад, він продемонстрував посів кукурудзи у своєму господарстві на одній з найнижчих точок. З його слів, температура вночі там сягала від -2°C до -4°C. На полі з густотою посіву 60 тис. рослин/га видно підмерзлі рослини, пошкоджені низькими температурами в різних ступенях, повідомляє SuperAgronom.com.

«На полі температура була -2°C вночі. У кукурудзи до 5-го листка точка росту знаходиться низько. І вона, як правило, не гине при експозиції морозу 4-7 годин. Все залежить від температури. Якщо ґрунт не промерз, то кукурудза до цієї фази (5-го листка), як правило, не гине», — пояснив фахівець.

На своєму полі він не виявив загиблих рослин. Для прикладу він взяв найбільш пошкоджену морозом рослину кукурудзи і продемонстрував точку росту, яка, попри відмирання листків, залишилася живою. Це сприятиме відростанню нових листків. Тому пересівати поле не варто.

Втім, за словами фахівця, потенціал урожайності підмерзлої кукурудзи буде меншим.

Народні методи, які допомагають позбутися кліщів у худоби


Залишити коментар