Народні методи, які допомагають позбутися кліщів у худоби

Худобу, яка повертається з пасовища, потрібно щоденно оглядати на наявність кліщів. Якщо на тілі тварини виявлено паразита – його необхідно обережно видалити. Серед домашніх методів боротьби з кліщами популярна обробка тварин різними засобами.

Рецепти, які допомагають

1. Розчин дьогтю з олією в пропорції 1:10. Його наносять смужками на тіло корови чи коня, не втираючи в шкіру.

2. Розчин олії та шампуню в пропорції 2:1 та настої трав, що мають сильний запах – м’ята, полин, пижмо. Засоби придатні для обробки всього тіла худоби.

Не можна сказати, що боротьба з кліщами народними методами неефективна. Однак проводити обробку худоби доведеться часто, оскільки вони мають короткострокову дію.

Будьте обережні

У ветаптеках є різні препарати інсектицидно-репелентної дії. Але перед їх застосуванням обов’язково потрібно порадитися з кваліфікованими ветлікарями, які є в кожному районі. Бо, наприклад, є деякі засоби, після обробки корів якими не можна пити їхнє молоко кілька днів. Також при обробці телят і лошат варто правильно вирахувати безпечну дозу препарату, аби не нашкодити. Тому раджу щоденно оглядати свою худобу, а в разі необхідності неодмінно консультуватися з ветлікарями.


Залишити коментар