Вт. 30 Квітня 2024

Прикордонне село росіяни знищили вщент (Фото)

Це – село Попівка Великописарівської громади на Сумщині. Кордон з ворогом проходить по людських дворах, до росії- нуль метрів. Тому і територія ця так і називається “нуль”. Російські армійці за кілька днів стерли село з лиця землі, бомбардувавши його КАБами.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила журналістка із Сумщини Оксана Ковальова, яка нещодавно евакуювалася з дітьми до Чернівців, пише БукІнформ.

Ворог підступно зірвав два мости, які з’єднували Попівку та інші села з Великою Писарівкою, таким чином позбавивши мирних мешканців можливості евакуюватися та врятувати свої життя.

На території Попівки з 12 березня ведуться активні бойові дії. Жителі Великописарівської громади масово евакуювалися, а Попівці опинилися в так званому котлі – пеклі, адже вивезти їх звідти нереально: військові не пускають евакуаційний автобус у зону активних бойових дій.

Як повідомили мені офіційні джерела, за один тиждень активних бойових дій в Попівці загинуло 4 мирних мешканців: двоє чоловіків підірвалися на міні, ще двох осіб завалило у власному будинку, коли ворог скинув на нього авіабомбу.

Страшні реалії воєнного сьогодення. До 12 березня в Попівці проживало приблизно 150 осіб, серед яких – діти. Зараз там залишається 9 осіб…


Залишити коментар