Сб. 27 Квітня 2024

В Америці корови захворіли на пташиний грип

Хворобу, яка вразила молочні стада в Техасі, Нью-Мексико та Канзасі, діагностовано — це грип А. Міністерство сільського господарства США повідомляє, що генетичне секвенування показало, що це той самий штам високопатогенного пташиного грипу, який був у США впродовж двох років. Про це повідомляє The Dairy Herd.

Лабораторні дослідження виявили грип А у зразках з кількох постраждалих стад у Техасі, Канзасі та Нью-Мексико. Вірус переноситься дикими водоплавними птахами, через яких, на думку експертів, і поширюється хвороба. Навіть після встановлення діагнозу, Міністерство сільського господарства США все ще рекомендує обмежувати переміщення тварин і повідомляє, що уражені молочні корови не передають вірус іншій худобі в тому ж стаді.Початкове тестування не виявило змін у вірусі, які могли б зробити його більш передаваним для людини, тому поточний ризик для населення залишається низьким.

Виробникам молока наполегливо рекомендують вживати всіх стандартних заходів біобезпеки, зокрема очищати та дезінфікувати все обладнання для напування худоби, а також повідомляти про симптоми захворювання.

Міністерство сільського господарства США підтвердило, що немає жодної загрози для здоров’я людини, а молоко та молочні продукти залишаються безпечними для споживання. Пастеризація (висока термічна обробка) вбиває шкідливі мікроби та патогени в молоці, включаючи вірус грипу.

У селі на Київщині кінна ферма допомагає ветеранам


Залишити коментар