Нд. 28 Квітня 2024

Фруктові дерева менша хворіють, якщо біля них ростуть польові квіти

Мухи, щитівки та сонечка, які живуть у смугах польових квітів, допомагають отримувати більше неушкоджених яблук та зменшити пестицидне навантаження. Про це свідчать результати дослідження Редінзького університету (Велика Британія). 

Поруч із 5 садами яблук у Великій Британії були закладені квіткові поля. Дослідницька група з Університету Редінга виявила, що лише 48% дерев у таких садах мали пошкоджені плоди. У той же час у контрольних садах було пошкоджено 80% плодів. У такому разі, заклавши квіткові смуги, можна зібрати на 6,9% більше непошкоджених яблук преміум-класу, повідомляє Science Daily.

«Посадка квітів біля фруктових дерев – це надійний спосіб запобігти пошкодженню врожаю, оскільки це зменшує залежність від інсектицидів. Ми отримаємо більше хороших жуків на фермах і кращу британську їжу в супермаркетах, оскільки біля садів буде додано більше квіткових смуг», – сказала Шарлотта Ховард, провідна авторка дослідження.

У дослідженні були використані великі смуги польових квітів, ширина яких перевищувала 5 метрів. Яблуні поблизу цих смуг мали на третину менше шансів пошкодити плоди навіть під час піку спалаху попелиці. Значне зменшення пошкодженого врожаю поширилося на 50 метрів від квіткових смуг.


Залишити коментар