Сб. 27 Квітня 2024

На Черкащині в теплицях вирощуватимуть саджанці малини з Великої Британії

Будівництво теплиць СТОВ ім. Чкалова, що в селі Жовнине Черкаської області для вирощування ягід тривало майже рік, грантовий проєкт довго узгоджувався з міністерством, були затримки комплекту деталей на кордоні. Та все ж незабаром в теплиці висадять саджанці з Великої Британії.

Про це повідомляють в асоціації «Украсадпром».

«Майже рік тому, 24 березня 2023 року, ми підписали угоду з офіційним ділером британської фірми Haygrove в Україні компанією «Ай-Ті-Лінкс Сервіс», на розробку проекту встановлення модульної теплиці для вирощування ягідних культур. Вже за місяць, у квітні, проект був готовий. А потім майже чотири місяці йшло узгодження з міністерством. І тільки у вересні ми підписали угоду на поставку плівкової серії теплиць Pioneer», – розповів  Петро Яцечко, директор СТОВ ім. Чкалова.

Через два місяці компанія Haygrove вже підготувала для українців замовлену продукцію. Проте, через сумнозвісні події на кордоні вони отримали теплиці на початку лютого вже цього року. Менше ніж за місяць їх змонтували, натягли плівку і підготували до експлуатації.

«Тепер ми заключили угоду на поставку якісного садивного матеріалу з англійськими виробниками і найближчим тижнем вже чекаємо на саджанці малини», – сказав Петро Яцечко.

В якому регіоні аграрії найбільше оформили кредитів


Залишити коментар